Šlehaný banán s ricottou

Snadný, výborný a zdravý dezert do skleničky.

Obtížnost

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

6 PORCE +

Na 6 porcí:

Na dohotovení:

Postup

  1. Ricottu smícháme se zakysanou smetanou a javorovým sirupem. Banány oloupeme a vidličkou rozmačkáme.
  2. Smícháme je s citronovou šťávou. Přidáme k sýru a ponorným mixérem vyšleháme dohladka.
  3. Ovoce necháme rozmrazit a rozmixujeme na kaši. Do skleniček rozdělíme část banánové pěny, pak přidáme rozmačkané ovoce a doplníme banánovou pěnou.
  4. Těsně před podáváním povrch ozdobíme nadrcenými lyofilizovanými malinami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    260 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1088 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    24,1 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    14,4 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    11,4 g

    18 %

    16 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.