Šlehaný banán s ricottou
Snadný, výborný a zdravý dezert do skleničky.
Postup
- Ricottu smícháme se zakysanou smetanou a javorovým sirupem. Banány oloupeme a vidličkou rozmačkáme.
- Smícháme je s citronovou šťávou. Přidáme k sýru a ponorným mixérem vyšleháme dohladka.
- Ovoce necháme rozmrazit a rozmixujeme na kaši. Do skleniček rozdělíme část banánové pěny, pak přidáme rozmačkané ovoce a doplníme banánovou pěnou.
- Těsně před podáváním povrch ozdobíme nadrcenými lyofilizovanými malinami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
260 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1088 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
24,1 g
27 %
24 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
14,4 g
23 %
21 %
-
Tuky
11,4 g
18 %
16 %
-
nasycené
5,1 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.