Šlehačková roláda
Se šlehačkou chutná každý dezert ještě lépe.
Vaření 40 min
bez odležení
Postup
- Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem a citronovou šťávou na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme citronovou kůru a prosátou mouku.
- Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z plechu, povrch lehce posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně odtrhneme pečicí papír a korpus přendáme na čistý pečicí papír.
- Mouku z povrchu korpusu ometeme a potřeme rybízovou zavařeninou. Smetany smícháme, přidáme cukr a vyšleháme na pevnou šlehačku. Dvě třetiny šlehačky rozetřeme na vrstvu zavařeniny a pomocí papíru stočíme do rolády.
- Roládu dobře utáhneme a necháme zabalenou v papíře. Uložíme na hodinu do chladničky. Pak roládu vybalíme z papíru a povrch potřeme zbylou šlehačkou. Před podáváním ozdobíme rybízem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
203 KCal
9 %
8 %
-
Energie
851 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
22,0 g
25 %
22 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
3,4 g
5 %
5 %
-
Tuky
11,3 g
17 %
16 %
-
nasycené
6,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.