Šlehačková roláda

Se šlehačkou chutná každý dezert ještě lépe.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez odležení

Ingredience

12 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    203 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    851 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    22,0 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    11,3 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem a citronovou šťávou na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme citronovou kůru a prosátou mouku.
  2. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z plechu, povrch lehce posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně odtrhneme pečicí papír a korpus přendáme na čistý pečicí papír.
  3. Mouku z povrchu korpusu ometeme a potřeme rybízovou zavařeninou. Smetany smícháme, přidáme cukr a vyšleháme na pevnou šlehačku. Dvě třetiny šlehačky rozetřeme na vrstvu zavařeniny a pomocí papíru stočíme do rolády.
  4. Roládu dobře utáhneme a necháme zabalenou v papíře. Uložíme na hodinu do chladničky. Pak roládu vybalíme z papíru a povrch potřeme zbylou šlehačkou. Před podáváním ozdobíme rybízem.
Autor:

Podobné recepty

Slepované kytičky

Rychlý a efektní dezert vám vytrhne trn z paty, když se ohlásí nečekaná návštěva. Stačí jen mít...

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Věnec s ovocem

Ozdobte věnec čerstvým ovocem ze zahrádky.