Ingredience
Postup
- Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem a citronovou šťávou na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme citronovou kůru a prosátou mouku.
- Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z plechu, povrch lehce posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně odtrhneme pečicí papír a korpus přendáme na čistý pečicí papír.
- Mouku z povrchu korpusu ometeme a potřeme rybízovou zavařeninou. Smetany smícháme, přidáme cukr a vyšleháme na pevnou šlehačku. Dvě třetiny šlehačky rozetřeme na vrstvu zavařeniny a pomocí papíru stočíme do rolády.
- Roládu dobře utáhneme a necháme zabalenou v papíře. Uložíme na hodinu do chladničky. Pak roládu vybalíme z papíru a povrch potřeme zbylou šlehačkou. Před podáváním ozdobíme rybízem.