Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme na pracovní plochu, přidáme špetku soli a polovinu studeného másla. Zpracujeme, poté přidáme druhou polovinu másla a znovu propracujeme drobenku.
- V misce vyšleháme vejce spolu se 2 lžícemi studené vody, doprostřed drobenky vytvoříme důlek, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v ledničce alespoň 30 minut odpočinout.
- Mezitím cibuli nakrájíme na tenká kolečka, pancettu na plátky, sýry nastrouháme a vejce vyšleháme se smetanou, solí a pepřem. Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme cibuli a pancettu dozlatova a odstavíme.
- Těsto rozválíme na pečicím papíře do kruhu, opatrně ho vložíme do máslem vymazané a polohroubou moukou vysypané formy a důkladně přitlačíme k okrajům. Vidličkou několikrát propíchneme dno, přikryjeme pečicím papírem, vysypeme sušenými fazolemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 15 minut.
- Na předpečený korpus vyskládáme orestovanou cibuli s pancettou, přidáme nastrouhané sýry, zalijeme smetanou s vejci, dochutíme bylinkovým solí, růžovým pepřem a čerstvými bylinkami. Vložíme zpátky do trouby a pečeme asi 30 minut dozlatova. Poté necháme lehce vychladnout a můžeme podávat například s rukolovým salátem.