Slané vinné crackery

Tyto crackery chutnají prostě skvěle.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

50 PORCE +

Na posypání:

Sýrová náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    69 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    287 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    4,3 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,0 g

    2 %

    1 %

  • Tuky

    5,1 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, víno promíchané se žloutky, osolíme a zpracujeme na jemné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu půl hodiny odpočinout.
  2. Těsto vyválíme na plát silný asi 2 mm a vykrájíme z něj různé tvary. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pak je posypeme a pečeme při 170 °C dorůžova.
  3. Crackery můžeme slepit sýrovou náplní, kterou připravíme smícháním lučiny s máslem a utřeným česnekem. Dochutíme solí a bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Quiche lorraine

Upečte podle našeho receptu slaný francouzský koláč.

Pomazánka z pečených paprik na krekru

Připravte na svačinu skvělou pomazánku.

Quiche s mletým masem a kysaným zelím

Upečte podle našeho receptu slaný francouzský koláč.

Quiche s chřestem a modrým sýrem

Upečte podle našeho receptu slaný francouzský koláč.

Pomazánka z pečených paprik

Připravte na svačinu skvělou pomazánku.