Ingredience
Postup
- Špenátové listy omyjeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme v pánvi na másle. Pak postupně vmícháme špenát a krátce povaříme. Nakonec přidáme smetanu, sůl a pepř. Vše promícháme a vaříme ještě asi 1 minutu.
- Směs sundáme z ohně a necháme vychladnout. Pak přimícháme ricottu a nastrouhaný parmazán. Z listového těsta vykrájíme pomocí skleničky kolečka nebo ho rozkrájíme z každého plátu 8 stejně velkých čtverců. Do středu rozdělíme vychladlou špenátovou směs, těsto přehneme a okraje přimáčkneme vidličkou. Taštičky přendáme na plech s pečicím papírem a celé je pomažeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 23 minut dozlatova. Podáváme lehce vychladnuté.