Slané špenátové kapsy s ricottou

Připravte jako pohoštění skvělou chuťovku podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    253 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1059 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    14,5 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    18,8 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    7,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špenátové listy omyjeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme v pánvi na másle. Pak postupně vmícháme špenát a krátce povaříme. Nakonec přidáme smetanu, sůl a pepř. Vše promícháme a vaříme ještě asi 1 minutu.
  2. Směs sundáme z ohně a necháme vychladnout. Pak přimícháme ricottu a nastrouhaný parmazán. Z listového těsta vykrájíme pomocí skleničky kolečka nebo ho rozkrájíme z každého plátu 8 stejně velkých čtverců. Do středu rozdělíme vychladlou špenátovou směs, těsto přehneme a okraje přimáčkneme vidličkou. Taštičky přendáme na plech s pečicím papírem a celé je pomažeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 23 minut dozlatova. Podáváme lehce vychladnuté.
Autor:

Podobné recepty

Slaný nákyp s kysaným zelím

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Zelenina plněná pikantním masovým salátem

Plněná zelenina může posloužit i jako zajímavé jednohubky.

Slaný závin

Skvělá slaná chuťovka.

Silvestrovská směs

Přichystejte na silvestrovskou oslavu i teplé občerstvení.

Slaný pivní chlebíček

Nadýchaný chlebíček z piva, slaniny a oliv.