Škvarkové tyčinky

Slané tyčinky jsou perfektní k vínu. Když do nich přidáte mleté škvarky, budou naprosto dokonalé.

Obtížnost

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

30 PORCE +

Postup

  1. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přidáme vejce rozšlehaná s vínem, škvarky, česnekovou sůl, strouhaný sýr a zpracujeme na vláčné těsto.
  2. Těsto rozdělíme na 30 kousků a každý kousek rozválíme na váleček silný asi jako ukazováček. Narovnáme je na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a dáme do trouby nahřáté na 190 °C.
  3. Pečeme 5 až 7 minut dozlatova.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    86 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    359 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    7,2 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    4,8 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Těsto můžeme také rozválet na plát silný asi 5 mm a potom ho rozkrájíme na tyčinky, které opět upečeme při 190 °C dozlatova.

Autor:

Podobné recepty

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.