Skotská vejce
Podávejte dnes skotská vejce s bramborovou kaší.
Postup
- Čtyři vejce vaříme ve vroucí vodě asi 4 minuty, poté je zchladíme pod studenou vodou a oloupeme je. Maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme zbylé vejce a dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
- Maso rozdělíme na 4 části, obalíme uvařená vejce a koule obalíme v panko strouhance. Vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 185 °C asi 15 minut. Skotská vejce můžeme podávat například s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
320 KCal
15 %
13 %
-
Energie
1340 KJ
15 %
13 %
-
Sacharidy
4,6 g
5 %
5 %
-
Vláknina
0,2 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
33,2 g
53 %
49 %
-
Tuky
18,8 g
29 %
27 %
-
nasycené
5,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA