Ingredience
Postup
- Hladkou mouku nasypeme do vyšší nádoby, přidáme celé vejce, zalijeme směsí mléka a vody. Elektrickým šlehačem připravíme hladké těsto.
- Připravíme si ovoce na namáčení do těsta. Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka, jablka bez jader nakrájíme na čtvrtky, omyté švestky osušíme a necháme celé.
- Karamelový sirup: V kastrolu se silným dnem smícháme cukr s vodou, olejem a vaříme tak dlouho nad mírným ohněm, dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu. Dáváme pozor, aby sirup příliš nezhnědl, protože by ovoce bylo nahořklé.
- Nakrájené ovoce nejprve namáčíme v připraveném těstě a smažíme je v dostatečném množství silně rozehřátého oleje. Pak je přendáme do karamelového sirupu. Zamícháme, aby se celý kousek stejnoměrně namočil a ihned přendáme do ledové vody, aby sirup ztuhnul. Skleněné ovoce ozdobíme lístky meduňky a podáváme.