Skleněné ovoce

Tento zajímavý dezert musíte jednoznačně vyzkoušet.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Těsto:

Karamelový sirup:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    451 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1885 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    87,5 g

    99 %

    87 %

  • Vláknina

    8,4 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    6,6 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hladkou mouku nasypeme do vyšší nádoby, přidáme celé vejce, zalijeme směsí mléka a vody. Elektrickým šlehačem připravíme hladké těsto.
  2. Připravíme si ovoce na namáčení do těsta. Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka, jablka bez jader nakrájíme na čtvrtky, omyté švestky osušíme a necháme celé.
  3. Karamelový sirup: V kastrolu se silným dnem smícháme cukr s vodou, olejem a vaříme tak dlouho nad mírným ohněm, dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu. Dáváme pozor, aby sirup příliš nezhnědl, protože by ovoce bylo nahořklé.
  4. Nakrájené ovoce nejprve namáčíme v připraveném těstě a smažíme je v dostatečném množství silně rozehřátého oleje. Pak je přendáme do karamelového sirupu. Zamícháme, aby se celý kousek stejnoměrně namočil a ihned přendáme do ledové vody, aby sirup ztuhnul. Skleněné ovoce ozdobíme lístky meduňky a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.