Ingredience
Postup
- Připravené těsto necháme odpočívat zabalené ve fólii při pokojové teplotě 30 minut. Papriky rozložíme na plech s pečicím papírem, potřeme olejem a pečeme je v troubě vyhřáté na 200 °C tak dlouho, dokud slupky nezačnou černat.
- Na jiný plech s pečicím papírem rozložíme rajčata překrájená na poloviny řeznou stranou nahoru. Zakápneme je olejem a posypeme cukrem. Vložíme je do trouby a pečeme, dokud nezměknou.
- Těsto rozválíme na tenký plát a rozkrájíme ho na širší nudle. Vložíme je do vroucí vody a vaříme několik minut na skus.
- Krájená loupaná rajčata dáme do hrnce, přidáme nadrcený česnek a přivedeme k varu. Z upečených paprik sloupeme slupky. Dužinu nakrájíme na kousky a vložíme ji do hrnce k rajčatům a promícháme. Vše rozmixujeme dohladka.
- Uvařené těstoviny ihned slijeme a promícháme s omáčkou. Rozdělíme je na talíře, doplníme pečenými rajčaty, kousky ricotty a posypeme nasekanou petrželkou.
- Základní těsto na těstoviny: Mouku prosejeme do mísy a promícháme se špetkou soli. Vyklopíme na pracovní plochu. Do středu uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce a přidáme lžíci vody. Pomalu ho začneme zapracovávat do mouky tak, že ze stran přihrnujeme mouku od okrajů do středu a vidličkou promícháváme s vejci.
- Až začne vznikat tuhé těsto, které vidličkou už nezpracujeme, shrneme k němu zbylou mouku a rukou vypracujeme kouli. Tu pak dlaněmi hněteme na pomoučněné ploše, dokud nebude těsto krásně pružné a hladké. Můžeme ho vypracovat i v robotu. Těsto pak zabalíme do potravinové fólie a necháme při pokojové teplotě odpočívat asi 30 minut. Těsto by mělo být hladké, pružné, ale ne příliš lepkavé a vlhké.
- Odleželé těsto rozdělíme na čtyři bochánky a postupně každý z nich od středu rozválíme na tenký plát. Vykrájíme z něj široké nudle, kolečka na ravioli nebo jiné tvary dle libosti. Těstoviny ihned vaříme ve vroucí osolené vodě několik minut. Také je můžeme ještě před vařením uchovat v misce zakryté fólií 1-2 dny v chladničce.