Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    506 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2116 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    67,9 g

    77 %

    68 %

  • Vláknina

    6,4 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    13,8 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    18,5 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Připravené těsto necháme odpočívat zabalené ve fólii při pokojové teplotě 30 minut. Papriky rozložíme na plech s pečicím papírem, potřeme olejem a pečeme je v troubě vyhřáté na 200 °C tak dlouho, dokud slupky nezačnou černat.
  2. Na jiný plech s pečicím papírem rozložíme rajčata překrájená na poloviny řeznou stranou nahoru. Zakápneme je olejem a posypeme cukrem. Vložíme je do trouby a pečeme, dokud nezměknou.
  3. Těsto rozválíme na tenký plát a rozkrájíme ho na širší nudle. Vložíme je do vroucí vody a vaříme několik minut na skus.
  4. Krájená loupaná rajčata dáme do hrnce, přidáme nadrcený česnek a přivedeme k varu. Z upečených paprik sloupeme slupky. Dužinu nakrájíme na kousky a vložíme ji do hrnce k rajčatům a promícháme. Vše rozmixujeme dohladka.
  5. Uvařené těstoviny ihned slijeme a promícháme s omáčkou. Rozdělíme je na talíře, doplníme pečenými rajčaty, kousky ricotty a posypeme nasekanou petrželkou.
  6. Základní těsto na těstoviny: Mouku prosejeme do mísy a promícháme se špetkou soli. Vyklopíme na pracovní plochu. Do středu uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce a přidáme lžíci vody. Pomalu ho začneme zapracovávat do mouky tak, že ze stran přihrnujeme mouku od okrajů do středu a vidličkou promícháváme s vejci.
  7. Až začne vznikat tuhé těsto, které vidličkou už nezpracujeme, shrneme k němu zbylou mouku a rukou vypracujeme kouli. Tu pak dlaněmi hněteme na pomoučněné ploše, dokud nebude těsto krásně pružné a hladké. Můžeme ho vypracovat i v robotu. Těsto pak zabalíme do potravinové fólie a necháme při pokojové teplotě odpočívat asi 30 minut. Těsto by mělo být hladké, pružné, ale ne příliš lepkavé a vlhké.
  8. Odleželé těsto rozdělíme na čtyři bochánky a postupně každý z nich od středu rozválíme na tenký plát. Vykrájíme z něj široké nudle, kolečka na ravioli nebo jiné tvary dle libosti. Těstoviny ihned vaříme ve vroucí osolené vodě několik minut. Také je můžeme ještě před vařením uchovat v misce zakryté fólií 1-2 dny v chladničce.
Autor:

Podobné recepty

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Krůtí roláda s čerstvým sýrem

Krůtí maso bývá často vysušené. Abyste tomu předešli, naplňte ho sýrem.

Pečené kuře s houbovými knedlíky

Dopřejte si vyváženou chuť tohoto vynikajícího pokrmu.