Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky

Ke slavnostní večeři patří i polévka. Zkuste třeba silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    357 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1493 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    13,7 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    11,0 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    28,0 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    15,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Morek vydlabeme opatrně z kostí, vyšleháme ho spolu s máslem v pastu, přidáme celé vejce, žloutek, strouhanku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vymícháme těsto, vytvarujeme z něj menší kuličky a vaříme je asi 7 minut v osoleném vývaru.
  2. Mrkev a celer nakrájíme na nudličky a povaříme spolu s knedlíčky ve vývaru. Polévku nakonec dle chuti dosolíme a podáváme s nasekanou čerstvou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.