Sezamové bulky

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez kynutí a chladnutí

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    111 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    464 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    19,2 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    1,6 g

    3 %

    2 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z rozdrobeného droždí, 125 ml vlažné vody, špetky cukru a 1 lžíce polohrubé mouky necháme vzejít kvásek.
  2. Do velké mísy prosejeme zbylou polohrubou a žitnou mouku, přidáme strouhanku, sůl a dobře promícháme. K sypké směsi přidáme kvásek, 1 vejce, olej a za postupného přilévání zbylé vlažné vody vypracujeme hladké a vláčné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout asi 70 minut na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 16 stejně velkých kousků, ze kterých vytvarujeme kuličky. Vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout asi 60 minut, až zdvojnásobí svůj objem.
  4. Vykynuté bulky potřeme prošlehaným zbylým vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova. Upečené bulky potřeme vodou a necháme vychladnout. Podáváme např. s bylinkovým máslem a cibulovou marmeládou.
Autor:

Podobné recepty

Špízy s olivami a sýrem

Originální jednohubky, vhodné na každou party.

Tvarohová pomazánka s olivami

Nemáte čas na vaření večeře? Vyzkoušejte tuto skvělou pomazánku.

Veselé chlebíčky

Nezapomeňte na silvestrovskou oslavu připravit chlebíčky.

Ricottové bochánky

Toto pečivo je inspirované italskou kuchyní.

Chlebíčky s křenovou pěnou a trhaným vepřovým masem

Luxusní pohoštění na každou slavnostní událost.