Sekaná pečeně se žampiony
Sváteční oběd sice zabere trochu času při přípravě, výsledkem ale bude chuťově vyvážené a oku lahodící kulinární dílo.
Postup
- Cibuli, žampiony a papriku nakrájíme najemno a osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Ochutíme solí a pepřem a vmícháme dvě vejce a nasekanou petrželku. Osmažíme a necháme vychladnout.
- Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, necháme nasáknout a pak přebytečné mléko vymačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. V míse smícháme mleté maso se slaninou, zbylým vejcem a namočenými rohlíky. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Nakonec do směsi přimícháme nasekanou petrželku a ochutíme mletým kmínem, novým kořením, majoránkou a utřeným česnekem. Důkladně promícháme. Pokud by byla směs příliš řídká nebo nedržela tvar, můžeme přidat strouhanku.
- Na fólii položíme plátky slaniny těsně vedle sebe do tvaru obdélníka. Na ně vytvoříme z masové směsi plát, potřeme ho houbovou nádivkou a stočíme do rolády. Roládu zabalíme do alobalu, dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Pečeme při 180 °C asi 1 hodinu. Před koncem pečení odstraníme alobal a dopečeme dozlatova.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1013 KCal
46 %
42 %
-
Energie
4239 KJ
46 %
42 %
-
Sacharidy
20,6 g
23 %
21 %
-
Vláknina
2,8 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
66,3 g
105 %
97 %
-
Tuky
72,8 g
112 %
104 %
-
nasycené
23,4 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA