Sekaná pečeně se žampiony

Sváteční oběd sice zabere trochu času při přípravě, výsledkem ale bude chuťově vyvážené a oku lahodící kulinární dílo.

Obtížnost

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli, žampiony a papriku nakrájíme najemno a osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Ochutíme solí a pepřem a vmícháme dvě vejce a nasekanou petrželku. Osmažíme a necháme vychladnout.
  2. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, necháme nasáknout a pak přebytečné mléko vymačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. V míse smícháme mleté maso se slaninou, zbylým vejcem a namočenými rohlíky. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Nakonec do směsi přimícháme nasekanou petrželku a ochutíme mletým kmínem, novým kořením, majoránkou a utřeným česnekem. Důkladně promícháme. Pokud by byla směs příliš řídká nebo nedržela tvar, můžeme přidat strouhanku.
  4. Na fólii položíme plátky slaniny těsně vedle sebe do tvaru obdélníka. Na ně vytvoříme z masové směsi plát, potřeme ho houbovou nádivkou a stočíme do rolády. Roládu zabalíme do alobalu, dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Pečeme při 180 °C asi 1 hodinu. Před koncem pečení odstraníme alobal a dopečeme dozlatova.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1013 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4239 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    20,6 g

    23 %

    21 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    66,3 g

    105 %

    97 %

  • Tuky

    72,8 g

    112 %

    104 %

  • nasycené

    23,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.