Salát s lososem a pomerančem

Hledáte recept na salát s rybím masem? Tak tady je.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na zálivku:

Na tymiánový gin tonic:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    494 KCal

    22 %

    21 %

  • Energie

    2067 KJ

    22 %

    21 %

  • Sacharidy

    6,5 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    17,7 g

    59 %

    59 %

  • Bílkoviny

    24,2 g

    38 %

    36 %

  • Tuky

    22,2 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Filety osolíme a obalíme v sezamu. Na pánvi nahřejeme olej, na kterém je opečeme z každé strany cca 1 minutu, stáhneme z plotny. V míse promícháme polníček s nakrájeným fenyklem a ředkvičkami.
  2. Suroviny na zálivku promícháme v misce, přelijeme přes salát a rozdělíme do talířů, přidáme lososa a na plátky nakrájený pomeranč. Dozdobíme fenyklovou natí a ihned podáváme.
  3. Do šejkru nalijeme polovinu ginu, vymačkanou šťávu z limety, nadrcené větvičky tymiánu a promícháme. Přes sítko přelijeme do džbánku, doplníme ledem a? dolijeme tonikem se zbylým ginem. Rozlijeme do skleniček a nakonec dozdobíme kouskem limety a tymiánem.
Autor:

Podobné recepty

Salát se smaženými sýrovými kuličkami a malinami

Kombinace smažených sýrových kuliček a sladkých malin chutná opravdu luxusně.

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.