Salát s lososem a pomerančem
Hledáte recept na salát s rybím masem? Tak tady je.
Postup
- Filety osolíme a obalíme v sezamu. Na pánvi nahřejeme olej, na kterém je opečeme z každé strany cca 1 minutu, stáhneme z plotny. V míse promícháme polníček s nakrájeným fenyklem a ředkvičkami.
- Suroviny na zálivku promícháme v misce, přelijeme přes salát a rozdělíme do talířů, přidáme lososa a na plátky nakrájený pomeranč. Dozdobíme fenyklovou natí a ihned podáváme.
- Do šejkru nalijeme polovinu ginu, vymačkanou šťávu z limety, nadrcené větvičky tymiánu a promícháme. Přes sítko přelijeme do džbánku, doplníme ledem a? dolijeme tonikem se zbylým ginem. Rozlijeme do skleniček a nakonec dozdobíme kouskem limety a tymiánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
494 KCal
22 %
21 %
-
Energie
2067 KJ
22 %
21 %
-
Sacharidy
6,5 g
7 %
6 %
-
Vláknina
17,7 g
59 %
59 %
-
Bílkoviny
24,2 g
38 %
36 %
-
Tuky
22,2 g
34 %
32 %
-
nasycené
1,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vrstvený salát
Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.