Šakšuka s vejci

1 hodnocení

Nemusíte se vypravit na výlet do Izraele, abyste si vychutnali tuto tradiční blízkovýchodní snídani. Doma na balkoně bude také chutnat božsky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    253 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1060 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    15,1 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    9,8 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    16,6 g

    25 %

    24 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na rozpáleném oleji ve velké pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme plátky česneku i koření a ještě chvilku restujeme.
  2. Přidáme papriky nakrájené na nudličky a necháme je lehce změknout. Vmícháme cukr a rajčata pokrájená na kousky. Vše spolu asi 5 minut restujeme.
  3. Pak přilijeme loupaná rajčata, osolíme a pomalu asi 10 minut dusíme, dokud papriky úplně nezměknou. Nakonec přidáme natrhaný čerstvý koriandr a petržel.
  4. Pomocí lžíce uděláme do směsi důlky, do kterých vyklepneme vejce a osolíme je. Směs už nemícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vejce dojít. Lehce opepříme a ozdobíme bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Omeleta s uzeným lososem

Rychlá, zdravá a chutná snídaně.

Pažitková omeleta se zeleninou

Nemáte náhodou chuť na zdravou a výživnou snídani?

Omeleta se zeleninou

Snídaně, po které díky řádnému zasycení na jídlo nepomyslíte dlouhé hodiny.

Párečky ve slanině se ztraceným vejcem

Typická anglická snídaně.

Velikonoční kakaová vajíčka

Ozdobte si snídani do velikonočních motivů.