Rychlá jablková buchta

Tento jednoduchý recept oceníte v případě, že potřebujete rychle připravit sladké pohoštění pro návštěvu nebo si večer vzpomenete, že nemáte snídani na druhý den.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    277 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1157 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    41,8 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    3,8 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    10,1 g

    16 %

    14 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme je na malé kousky. Mouku smícháme s cukrem a kypřicím práškem. Přidáme vejce rozšlehaná ve smetaně, nakrájená jablka a rozehřátý vychladlý tuk. Vše dobře promícháme.
  2. Pekáček s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do něj nalijeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 35 minut.
  3. Upečený moučník necháme krátce vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme. Po úplném vychladnutí nakrájíme na porce, pocukrujeme a ozdobíme plátkem jablka.
Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Řezy s pudinkovým krémem

Lahodný dezert z listového těsta.

Řezy z odpalovaného těsta

Odpalovaného těsta se nemusíte bát, s naším receptem ho hravě zvládnete.