Rychlá jablková buchta
Tento jednoduchý recept oceníte v případě, že potřebujete rychle připravit sladké pohoštění pro návštěvu nebo si večer vzpomenete, že nemáte snídani na druhý den.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
277 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1157 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
41,8 g
48 %
42 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
3,8 g
6 %
6 %
-
Tuky
10,1 g
16 %
14 %
-
nasycené
2,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme je na malé kousky. Mouku smícháme s cukrem a kypřicím práškem. Přidáme vejce rozšlehaná ve smetaně, nakrájená jablka a rozehřátý vychladlý tuk. Vše dobře promícháme.
- Pekáček s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do něj nalijeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 35 minut.
- Upečený moučník necháme krátce vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme. Po úplném vychladnutí nakrájíme na porce, pocukrujeme a ozdobíme plátkem jablka.