Rybí salát s koprem

Na severu Evropy je tento typ salátu velice oblíbený, zkuste si ho připravit také.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    304 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1273 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    7,1 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    22,5 g

    36 %

    33 %

  • Tuky

    20,0 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Marinované ryby zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli, papriku a okurku očistíme a překrájíme na kousky.
  2. Rukolu opláchneme pod vodou a necháme okapat.
  3. Kopr nasekáme najemno a v míse smícháme se zakysanou smetanou, citrónovou šťávou, hořčicí a trochou octa. Připravený dresink dochutíme solí a pepřem.
  4. Ryby a zeleninu dáme do mísy, přelijeme dresinkem a opatrně zamícháme. Rozdělíme do misek nebo na talíře a posypeme čerstvě nasekaným koprem. Můžeme podávat například s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Treska se sušenými švestkami a bramborami

Skvělý rybí recept, který stojí za vyzkoušení.