Rybí kari

Ke kari koření se přidává kokosové mléko, aby se zjemnilo.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Rybí filety očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme najemno a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme rybí maso a kari, opatrně promícháme a orestujeme.
  2. Pak ryby osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a kokosovým mlékem a povaříme asi 10 minut. Zakapeme sójovou omáčkou a šťávou z limetky a dusíme doměkka.
  3. Hotovou rybu dochutíme čerstvě nasekaným koriandrem a chilli kořením a podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    560 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2342 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    12,0 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    32,1 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    42,5 g

    65 %

    61 %

  • nasycené

    18,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.