Rybí kari
Ke kari koření se přidává kokosové mléko, aby se zjemnilo.
Postup
- Rybí filety očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme najemno a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme rybí maso a kari, opatrně promícháme a orestujeme.
- Pak ryby osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a kokosovým mlékem a povaříme asi 10 minut. Zakapeme sójovou omáčkou a šťávou z limetky a dusíme doměkka.
- Hotovou rybu dochutíme čerstvě nasekaným koriandrem a chilli kořením a podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
560 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2342 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
12,0 g
14 %
12 %
-
Vláknina
2,4 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
32,1 g
51 %
47 %
-
Tuky
42,5 g
65 %
61 %
-
nasycené
18,5 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA