Ingredience
Postup
- Půlky kapra omyjeme a osušíme. Kůži pomocí ostrého nože lehce nařízneme do mřížky, aby se maso během pečení nekroutilo. Filety nakrájíme na větší kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme asi 30 minut odležet.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Žampiony a papriky očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky, papriky na čtverečky. Cherry rajčátka omyjeme a osušíme.
- V kastrolu rozehřejeme olej a prudce na něm orestujeme kapří maso. Vyjmeme ho a ve výpeku necháme rozpustit máslo. Přisypeme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pak přidáme papriky se žampiony a také je orestujeme. Vmícháme rajský protlak a přilijeme vývar. Vše přivedeme k varu.
- Základ osolíme, opepříme a vložíme do něj kapří maso s rajčátky. Vše asi 5 minut povaříme. Guláš dochutíme solí, pepřem a cukrem. (Chceme-li, můžeme přidat 100 ml smetany.) Vmícháme do něj kopr a odstavíme ho. Podáváme s těstovinami.