Rybí guláš se žampiony a paprikou

Báječný recept na rodinný oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    470 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1967 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    15,8 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    44,6 g

    71 %

    66 %

  • Tuky

    24,2 g

    37 %

    35 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Půlky kapra omyjeme a osušíme. Kůži pomocí ostrého nože lehce nařízneme do mřížky, aby se maso během pečení nekroutilo. Filety nakrájíme na větší kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme asi 30 minut odležet.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Žampiony a papriky očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky, papriky na čtverečky. Cherry rajčátka omyjeme a osušíme.
  3. V kastrolu rozehřejeme olej a prudce na něm orestujeme kapří maso. Vyjmeme ho a ve výpeku necháme rozpustit máslo. Přisypeme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pak přidáme papriky se žampiony a také je orestujeme. Vmícháme rajský protlak a přilijeme vývar. Vše přivedeme k varu.
  4. Základ osolíme, opepříme a vložíme do něj kapří maso s rajčátky. Vše asi 5 minut povaříme. Guláš dochutíme solí, pepřem a cukrem. (Chceme-li, můžeme přidat 100 ml smetany.) Vmícháme do něj kopr a odstavíme ho. Podáváme s těstovinami.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.