Rybí filety s mandlovou omáčkou

Báječný recept na rodinný oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na přílohu:

Na ozdobu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1141 KCal

    52 %

    48 %

  • Energie

    4775 KJ

    52 %

    48 %

  • Sacharidy

    52,0 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    9,6 g

    32 %

    32 %

  • Bílkoviny

    84,0 g

    133 %

    123 %

  • Tuky

    62,8 g

    97 %

    90 %

  • nasycené

    23,4 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pstruhy podélně rozřízneme, vykucháme, odkrojíme jim hlavy a odstraníme šupiny. Ryby omyjeme a osušíme papírovými ubrousky. Pokapeme je citronovou šťávou i zevnitř, osolíme je a necháme je 1/4 hodiny v chladničce odležet. Potom ryby osušíme, opět trochu nasolíme a poprášíme je 2 lžícemi mouky, posypeme 1 lžící bylinek. V hlubší pánvi rozpálíme olej a ryby na něm opékáme z obou stran zhruba 15 minut. Ryby poté uchváváme v teple.
  2. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme na drobno a opékáme ji na másle do sklovita. Potom ji zaprášíme moukou a za neustálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme 300 ml vody a prošleháme. Do omáčkového základu přilijeme víno, vmícháme zbývající bylinky a za častého míchání omáčku na mírném ohni povaříme asi 15 minut.
  3. Brambory oloupeme, omyjeme, překrájíme na čtvrtky, zalijeme je vodou, kterou osolíme a k bramborám přidáme svazek natí. Brambory vaříme 20 minut do měkka. Měkké brambory slijeme a udržujeme teplé. Do povařené bylinkové omáčky vmícháme smetanu a za stálého míchání omáčku jenom prohřejeme. Na nahřáté talíře rozdělíme brambory, porce ryb, přidáme kousky papriky, ozdobíme bylinkami a přeléváme smetanovou omáčkou. Podáváme s plátky citronu nebo limetky.

Pstruhy můžeme nahradit jinými sladkovodními rybami, např. línem, candátem apod. Ryby nyní koupíme již kuchyňsky upravené, takže nám odpadne kuchání a zbavování ryb šupin, tím se zkrátí I příprava pokrmu.

Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Velikonoční nádivka s králíkem

Nádivka k Velikonocům patří.

Trojctihodná masová nádivka

Nádivka je pro Velikonoce typická.

Řeznické karbanátky

Karbanátky vám doporučujeme podávat se šťouchanými bramborami.