Rybí filé se žampiony a bylinkami

Báječný recept na rodinný oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    381 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1592 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    10,7 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    28,4 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    23,6 g

    36 %

    34 %

  • nasycené

    13,2 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybí filé opláchneme, osušíme a odstraníme kosti. Pak ho nakrájíme na menší porce. Žampiony, lišky a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou a promícháme.
  2. Z pečicího papíru vystřihneme větší ovál, který napůl přeložíme. Polovinu potřeme v silnější vrstvě máslem a poklademe houbovou směsí. Přidáme rybí filé, osolíme ho, opepříme a poklademe zbylým máslem.
  3. Pak vše opatrně přelijeme bílým vínem a posypeme nasekanou pažitkou, petrželkou a kousky červené chilli papričky.
  4. Papír opatrně uzavřeme a položíme na suchý plech. Pečeme při 180 °C asi 15-20 minut. Pak pečicí papír opatrně roztrhneme a rybu přendáme na talíř. Podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.