Roštěnky na oreganu
Překvapivě rychlý a snadný oběd nadchne zejména milovníky pikantních chutí. Pokud budou u stolu děti, můžete chilli vynechat.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
529 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2212 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
3,6 g
4 %
4 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
44,3 g
70 %
65 %
-
Tuky
37,2 g
57 %
53 %
-
nasycené
11,6 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Roštěnou očistíme a nakrájíme na 4 stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Oregano opláchneme, nasekáme a potřeme jím jednu stranu plátků, které necháme asi 15 minut odpočinout.
- Na pánvi rozpálíme olej a položíme na něj steaky stranou potřenou oreganem. Opékáme asi 4 minuty, pak je otočíme a opékáme další 4 minuty. Steaky vyndáme a uchováváme na teple.
- Do výpeku přidáme na kostičky nakrájená rajčata, nasekanou chilli papričku, česnek a olivy. Vše společně prohřejeme a podle potřeby přilijeme vývar nebo vodu. Nakonec přidáme máslo a rajčatovou směs ochutíme solí a pepřem.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme na troše oleje dozlatova. Rajčatovou směs rozdělíme na talíře, přidáme roštěnky a posypeme je cibulí. Podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.