Roštěnky na oreganu

Překvapivě rychlý a snadný oběd nadchne zejména milovníky pikantních chutí. Pokud budou u stolu děti, můžete chilli vynechat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    529 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2212 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    3,6 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    44,3 g

    70 %

    65 %

  • Tuky

    37,2 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    11,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Roštěnou očistíme a nakrájíme na 4 stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Oregano opláchneme, nasekáme a potřeme jím jednu stranu plátků, které necháme asi 15 minut odpočinout.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a položíme na něj steaky stranou potřenou oreganem. Opékáme asi 4 minuty, pak je otočíme a opékáme další 4 minuty. Steaky vyndáme a uchováváme na teple.
  3. Do výpeku přidáme na kostičky nakrájená rajčata, nasekanou chilli papričku, česnek a olivy. Vše společně prohřejeme a podle potřeby přilijeme vývar nebo vodu. Nakonec přidáme máslo a rajčatovou směs ochutíme solí a pepřem.
  4. Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme na troše oleje dozlatova. Rajčatovou směs rozdělíme na talíře, přidáme roštěnky a posypeme je cibulí. Podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.