Roštěnky na oreganu

Překvapivě rychlý a snadný oběd nadchne zejména milovníky pikantních chutí. Pokud budou u stolu děti, můžete chilli vynechat.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Roštěnou očistíme a nakrájíme na 4 stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Oregano opláchneme, nasekáme a potřeme jím jednu stranu plátků, které necháme asi 15 minut odpočinout.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a položíme na něj steaky stranou potřenou oreganem. Opékáme asi 4 minuty, pak je otočíme a opékáme další 4 minuty. Steaky vyndáme a uchováváme na teple.
  3. Do výpeku přidáme na kostičky nakrájená rajčata, nasekanou chilli papričku, česnek a olivy. Vše společně prohřejeme a podle potřeby přilijeme vývar nebo vodu. Nakonec přidáme máslo a rajčatovou směs ochutíme solí a pepřem.
  4. Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme na troše oleje dozlatova. Rajčatovou směs rozdělíme na talíře, přidáme roštěnky a posypeme je cibulí. Podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    529 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2212 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    3,6 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    44,3 g

    70 %

    65 %

  • Tuky

    37,2 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    11,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.