Rostbíf s pepřovou krustou a plněnými bramborami
Bude chutnat ještě lépe s pepřovou krustou.
Postup
- Maso očistíme a vetřeme do něj sůl s pepřem. Pekáč vymastíme olejem a vložíme maso tukovou vrstvou dolů. Zelený pepř nasekáme. Polovinu petrželky omyjeme, lístky nasekáme a smícháme s pepřem, strouhankou a hořčicí. Touto směsí maso potřeme a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 90 minut.
- Mezitím důkladně omyjeme brambory a uvaříme je doměkka. Necháme je mírně zchladnout, rozpůlíme a seřízneme špičky, aby dobře stály. Pak je vydlabeme jako soudky.
- Cibuli, žampiony, šunku a zbytek petrželky nakrájíme nadrobno. Směs osolíme, opepříme a orestujeme na zbytku oleje. Po zchladnutí vmícháme nastrouhaný sýr a naplníme do brambor.
- Asi 15 minut před dopečením přidáme k masu plněné brambory a podlijeme vývarem. Po upečení necháme maso ještě 15 minut odpočinout a potom ho nakrájíme. Podáváme s plněnými bramborami a podlijeme vypečenou šťávou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
586 KCal
27 %
24 %
-
Energie
2450 KJ
27 %
24 %
-
Sacharidy
50,7 g
58 %
51 %
-
Vláknina
7,5 g
25 %
25 %
-
Bílkoviny
54,8 g
87 %
81 %
-
Tuky
17,8 g
27 %
25 %
-
nasycené
5,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...