Roláda z mletého masa

Skvělý tip na víkendový oběd.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

6 PORCE +

Na náplň:

Postup

  1. Mleté maso dáme do mísy, okořeníme ho kmínem, paprikou, solí a pepřem a dobře promícháme. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Šunku nakrájíme na kostičky. Hrášek necháme v pokojové teplotě rozmrazit.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli společně s nakrájenou šunkou. Přidáme vejce a připravíme řidší míchaná vejce. Směs odstavíme a přimícháme nasekanou petrželku s povoleným hráškem.
  3. Pečicí papír potřeme olejem a mleté maso na něm přes potravinovou fólii rozválíme na obdélníkový plát. Na maso rozprostřeme vaječnou směs, na kterou poklademe plátky sterilované papriky. Naplněný plát zavineme do rolády, obalíme ji ve slanině a opatrně ji svážeme provázkem. Roládu vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme asi 65 minut a průběžně přeléváme výpekem nebo podléváme tekutinou. Hotovou roládu necháme mírně zchladnout, nakrájíme ji na plátky a podáváme s pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    495 KCal

    22 %

    21 %

  • Energie

    2070 KJ

    22 %

    21 %

  • Sacharidy

    2,9 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    49,8 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    30,3 g

    47 %

    43 %

  • nasycené

    10,7 g

  • trans-mastné

    1,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.