Roláda z mletého masa
Skvělý tip na víkendový oběd.
Postup
- Mleté maso dáme do mísy, okořeníme ho kmínem, paprikou, solí a pepřem a dobře promícháme. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Šunku nakrájíme na kostičky. Hrášek necháme v pokojové teplotě rozmrazit.
- V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli společně s nakrájenou šunkou. Přidáme vejce a připravíme řidší míchaná vejce. Směs odstavíme a přimícháme nasekanou petrželku s povoleným hráškem.
- Pečicí papír potřeme olejem a mleté maso na něm přes potravinovou fólii rozválíme na obdélníkový plát. Na maso rozprostřeme vaječnou směs, na kterou poklademe plátky sterilované papriky. Naplněný plát zavineme do rolády, obalíme ji ve slanině a opatrně ji svážeme provázkem. Roládu vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme asi 65 minut a průběžně přeléváme výpekem nebo podléváme tekutinou. Hotovou roládu necháme mírně zchladnout, nakrájíme ji na plátky a podáváme s pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
495 KCal
22 %
21 %
-
Energie
2070 KJ
22 %
21 %
-
Sacharidy
2,9 g
3 %
3 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
49,8 g
79 %
73 %
-
Tuky
30,3 g
47 %
43 %
-
nasycené
10,7 g
-
trans-mastné
1,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA