Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme s moučkovým cukrem. Přidáme špetku soli, na kousky nakrájené máslo, 2 žloutky a vypracujeme pevné těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout.
- Odležené těsto rozválíme na obdélníkový plát a vložíme do podlouhlé koláčové formy. Vymačkáme 3 cm vysoký okraj. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě a pak vyndáme.
- Měkký tvaroh vyšleháme s mascarpone, šlehačkou a cukrem. Všechny suroviny musí být dobře vychlazené. Pomocí lžíce krém naplníme do připraveného korpusu, vložíme do lednice a necháme proležet asi 2 hodiny.
- Rebarboru oloupeme a pomocí široké škrabky nakrájíme podélně na slabé plátky. Vodu s cukrem přivedeme k varu, vložíme připravenou rebarboru a vaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a připravenou rebarboru spleteme do mřížky na povrch vychladlého koláče.