Rebarborový francouzský tart

1 hodnocení

Upečte si koláč jako od francouzské babičky. Rebarbora mu dodá neuvěřitelný šarm.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

8 PORCE +

Na těsto:

Na krém a dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    645 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2699 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    63,0 g

    72 %

    63 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    12,6 g

    20 %

    19 %

  • Tuky

    37,8 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    22,5 g

  • trans-mastné

    1,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem. Přidáme špetku soli, na kousky nakrájené máslo, 2 žloutky a vypracujeme pevné těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout.
  2. Odležené těsto rozválíme na obdélníkový plát a vložíme do podlouhlé koláčové formy. Vymačkáme 3 cm vysoký okraj. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě a pak vyndáme.
  3. Měkký tvaroh vyšleháme s mascarpone, šlehačkou a cukrem. Všechny suroviny musí být dobře vychlazené. Pomocí lžíce krém naplníme do připraveného korpusu, vložíme do lednice a necháme proležet asi 2 hodiny.
  4. Rebarboru oloupeme a pomocí široké škrabky nakrájíme podélně na slabé plátky. Vodu s cukrem přivedeme k varu, vložíme připravenou rebarboru a vaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a připravenou rebarboru spleteme do mřížky na povrch vychladlého koláče.
Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Pomerančový dortík s ostružinami

Upečte podle našeho receptu dokonalý dort.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Pomerančové řezy s mascarpone

Jednoduchý a osvěžující zákusek, který je ideální na léto.

Slaný sýrový dort s olivami

Oslavte výročí se vší parádou.