Rebarborový dort
Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.
Vaření 90 min
bez chladnutí
Postup
- Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. V jiné míse ušleháme žloutky s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty lehce spojíme, zapracujeme prosátou mouku a olej.
- Těstem naplníme máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu (průměr 22 cm) a pečeme při 170 °C asi 20 minut. Teplotu snížíme na 150 °C a ještě 15 minut dopékáme. Necháme vychladnout.
- Oba sýry necháme dojít pokojové teploty a pak je dohromady vyšleháme, přidáme vanilkový extrakt a cukr, postupně zašleháváme vychlazenou smetanu. Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme.
- Spodní díl korpusu potřeme džemem a naneseme na něj krém. Přiklopíme vrchním dílem, celý dort potřeme krémem a uhladíme stěrkou. Uložíme do chladničky ztuhnout a nakonec podle chuti ozdobíme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
435 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1820 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
35,2 g
40 %
35 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
11,8 g
19 %
17 %
-
Tuky
27,6 g
42 %
39 %
-
nasycené
13,9 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.