Rajčatová polévka s kukuřicí

Rajčatovou polévku skvěle doladí čerstvé pečivo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    231 KCal

    10 %

    10 %

  • Energie

    965 KJ

    10 %

    10 %

  • Sacharidy

    35,1 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    6,0 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    6,0 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    7,3 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do hrnce dáme tři čtvrtiny sterilované kukuřice, zalijeme vodou a uvaříme. Pak kukuřici rozmixujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a necháme zesklovatět v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme drcená rajčata, vývar, rozmixovanou kukuřici, promícháme a prohřejeme.
  2. Nakonec přidáme zbylá kukuřičná zrna bez nálevu a dochutíme solí, pepřem a chilli kořením.
  3. Na rozpálenou pánev nasypeme cukr a položíme překrojená rajčátka. Opékáme tak dlouho, až cukr zkaramelizuje. Pak odstavíme.
  4. Hotovou polévku nalijeme do misek, přidáme zkaramelizovaná rajčátka a dozdobíme čerstvou bazalkou. Můžeme dozdobit zakysanou smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Soljanka

Soljanka je hustá polévka, která pochází z Ruska.

Půlnoční zelňačka

Tato polévka vás opravdu zasytí.

Polévka šorpa

Šorpa je polévka z dušeného masa a zeleniny, která pochází z Turkmenistánu.

Pikantní hovězí vývar se zeleninou a motýlky

Nebojte se přidat do hovězího vývaru i pikantní koření.

Varšavské dršťky

Tradiční polský pokrm, který má kořeny ve Varšavě.