Pusinky s krémem

Pokud vám zbyly bílky upečte z nich pusinky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

bez odležení

Ingredience

40 PORCE +

Na těsto:

Na pusinky:

Na krém:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    118 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    496 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    12,3 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    6,7 g

    10 %

    10 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce a kokos. Vypracujeme pevné těsto, které necháme v chladničce hodinu odležet.
  2. Odleželé těsto rozválíme na plát a vykrájíme kolečka, která rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 12 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  3. Bílky šleháme s polovinou cukru na horké vodní lázni, dokud se cukr nerozpustí. Pak přelijeme do mísy, přisypeme zbylý cukr a vyšleháme pevný sníh. Nakonec vmícháme moučkový cukr.
  4. Sníh obarvíme a naplníme do cukrářského sáčku. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky. Pečeme při 100 °C asi 50 minut. Troubu vypneme a pusinky necháme dosušit.
  5. Smetanu přivedeme k varu, přidáme cukr a kakao. Krátce povaříme a smícháme s nalámanou čokoládou. Rozmícháme do hladka a pak uložíme do chladničky ztuhnout.
  6. Po ztuhnutí krém rozšleháme, naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme na linecká kolečka. Slepíme s pusinkou a stany obalíme ve strouhaném kokosu.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.