Pstruzi na houbách

Tento recept na pstruha si oblíbíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    832 KCal

    38 %

    35 %

  • Energie

    3479 KJ

    38 %

    35 %

  • Sacharidy

    8,8 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    84,3 g

    134 %

    124 %

  • Tuky

    49,3 g

    76 %

    70 %

  • nasycené

    11,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky. V pánvi rozpálíme olej a slaninu s cibulí opečeme. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a cibuli se slaninou na něj rozložíme. (Výpek v pánvi ponecháme na opečení pstruhů.)
  2. Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Ze všech stran je osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
  3. Pstruhy opečeme ve výpeku z obou stran dozlatova a položíme je na směs cibule a slaniny. Houby dobře očistíme, nakrájíme na kousky a opečeme na másle. Houby i s máslem přidáme ke pstruhům a vše podlijeme vínem.
  4. Pečicí papír přehneme přes ryby, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C asi 15 minut. Podáváme s vařenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...