Ingredience
Postup
- Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky. V pánvi rozpálíme olej a slaninu s cibulí opečeme. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a cibuli se slaninou na něj rozložíme. (Výpek v pánvi ponecháme na opečení pstruhů.)
- Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Ze všech stran je osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
- Pstruhy opečeme ve výpeku z obou stran dozlatova a položíme je na směs cibule a slaniny. Houby dobře očistíme, nakrájíme na kousky a opečeme na másle. Houby i s máslem přidáme ke pstruhům a vše podlijeme vínem.
- Pečicí papír přehneme přes ryby, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C asi 15 minut. Podáváme s vařenými bramborami.