Pstruží filety v bylinkách

Tento recept na pstruha si oblíbíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    404 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1689 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    3,6 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    35,4 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    25,6 g

    39 %

    37 %

  • nasycené

    13,4 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Filety omyjeme, osušíme a rozložíme na pracovní desku. Každý filet osolíme a potřeme nasekanými bylinkami, které důkladně přimáčkneme prsty k masu. Část bylinek si necháme stranou na posypání hotových ryb. Připravené ryby necháme v chladu rozležet.
  2. Pak filety pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. V pekáčku rozpustíme máslo, vložíme do něj připravené filety a pečeme asi 25 minut při teplotě 180 °C.
  3. Občas je podlijeme trochou vína. Asi 5 minut před koncem pečení přidáme k rybám nakládané houby, které vmícháme do výpeku. Hotové pstruhy podáváme přelité šťávou s houbami, jako příloha se hodí například pečené brambory.
Autor:

Podobné recepty

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.