Ingredience
Postup
- Cukr dáme do kastrůlku se silným dnem. Zalijeme ho likérem a necháme na mírném ohni zkaramelizovat. Horký karamel rozlijeme do zapékacích misek a necháme vychladnout.
- Pomerančovou šťávu dáme do kastrůlku a necháme vařit, než se odpaří asi polovina objemu. Pak přidáme nastrouhanou kůru, cukr, smetanu a necháme přejít varem. Odstavíme a necháme krátce vychladnout (asi na 60 °C) a pak vmícháme vejce a žloutky.
- Hmotu nalijeme na karamel v miskách. Vložíme je do pekáčku a pečeme ve vodní lázni v troubě při 150 °C asi 50 minut. Dezerty vyndáme z vodní lázně a necháme je zatuhnout v chladničce (nejlépe do druhého dne). Pak je vyklopíme z formiček na talířky. Dozdobíme šlehačkou, kousky pomeranče a meduňkou.