Pomazánka z červené čočky

I pohoštění na silvestra nebo v rámci rodinné oslavy může být v poněkud zdravějším duchu. Zkuste tuto báječnou luštěninovou pomazánku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    443 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1855 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    57,9 g

    66 %

    58 %

  • Vláknina

    19,8 g

    66 %

    66 %

  • Bílkoviny

    15,3 g

    24 %

    23 %

  • Tuky

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    6,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čočku v hrnci několikrát propláchneme a zalijeme 300 ml vody. Osolíme ji, přidáme bobkový list a vaříme na mírném plameni, dokud se všechna tekutina nevyvaří. Bobkový list vyjmeme a čočku necháme zchladnout.
  2. Očištěnou cibuli, chilli papričku a pažitku nakrájíme nadrobno. V míse dobře promícháme změklé máslo s nakrájenou cibulí, pažitkou a papričkou a vmícháme čočku.
  3. Pomazánku podle chuti osolíme a opepříme. Rozetřeme ji na plátky knäckebrotu a podáváme ozdobené například řeřichou.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.