Polévka z růžičkové kapusty

Tento druh zeleniny má mezi strávníky špatnou pověst, ale naprosto neprávem. Zkuste tuto lahodnou polévku ideální pro zimní dny.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    184 KCal

    8 %

    8 %

  • Energie

    769 KJ

    8 %

    8 %

  • Sacharidy

    11,0 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    13,0 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na rozpáleném oleji opečeme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme na poloviny nakrájené kapustičky a na kostky nakrájené oloupané brambory. Přimícháme plátky česneku, necháme krátce prohřát a zalijeme vývarem.
  2. Vše společně vaříme asi 15 minut, poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem (část kapustiček si dáme stranou na ozdobení), zahustíme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Polévku můžeme podávat ozdobenou kapustičkami a opečenou šunkou nebo posypanou čedarem.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.