Polévka z růžičkové kapusty
Tento druh zeleniny má mezi strávníky špatnou pověst, ale naprosto neprávem. Zkuste tuto lahodnou polévku ideální pro zimní dny.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
184 KCal
8 %
8 %
-
Energie
769 KJ
8 %
8 %
-
Sacharidy
11,0 g
13 %
11 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
4,3 g
7 %
6 %
-
Tuky
13,0 g
20 %
19 %
-
nasycené
5,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na rozpáleném oleji opečeme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme na poloviny nakrájené kapustičky a na kostky nakrájené oloupané brambory. Přimícháme plátky česneku, necháme krátce prohřát a zalijeme vývarem.
- Vše společně vaříme asi 15 minut, poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem (část kapustiček si dáme stranou na ozdobení), zahustíme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Polévku můžeme podávat ozdobenou kapustičkami a opečenou šunkou nebo posypanou čedarem.