Ingredience
Postup
- Očištěné drůbky, stehno a rozpůlenou cibuli vložíme do hrnce, zalijeme 2 litry vody, přidáme pepř, nové koření, osolíme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Tmavou pěnu, která se začne tvořit na hladině, sbíráme lžící.
- Do vývaru přidáme očištěnou mrkev s petrželí a 1 řapíkem celeru, vaříme 30 minut. Uvařenou zeleninu opatrně vyjmeme a vývar přecedíme. Kachní stehno obereme, zeleninu nakrájíme a spolu s masem dáme stranou, vývar necháme zchladnout.
- V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou moukou a připravíme jíšku. Zalijeme zchladlým vývarem a důkladně rozmícháme, vaříme asi 20 minut.
- Připravíme zavářku. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na másle. Játra rozmixujeme dohladka, přidáme opečenou cibulku, nasekaný česnek, majoránku a vejce. Vmícháme mouku se strouhankou a necháme krátce odstát. Dle potřeby můžeme zahustit další strouhankou. Osolíme, opepříme a tvarujeme knedlíčky, které zavaříme v polévce asi 5 minut.
- Do polévky přidáme hrášek a zbylý nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Poté stáhneme z ohně a vmícháme žloutek vyšlehaný se smetanou. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a přidáme do polévky spolu s nakrájenou vařenou zeleninu a obraným masem, dozdobíme petrželkou.