Polévka z kachních drůbků

1 hodnocení

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 150 min

Ingredience

6 PORCE +

Na vývar:

Na zavářku:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    417 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1745 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    29,3 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    29,6 g

    47 %

    44 %

  • Tuky

    19,0 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné drůbky, stehno a rozpůlenou cibuli vložíme do hrnce, zalijeme 2 litry vody, přidáme pepř, nové koření, osolíme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Tmavou pěnu, která se začne tvořit na hladině, sbíráme lžící.
  2. Do vývaru přidáme očištěnou mrkev s petrželí a 1 řapíkem celeru, vaříme 30 minut. Uvařenou zeleninu opatrně vyjmeme a vývar přecedíme. Kachní stehno obereme, zeleninu nakrájíme a spolu s masem dáme stranou, vývar necháme zchladnout.
  3. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou moukou a připravíme jíšku. Zalijeme zchladlým vývarem a důkladně rozmícháme, vaříme asi 20 minut.
  4. Připravíme zavářku. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na másle. Játra rozmixujeme dohladka, přidáme opečenou cibulku, nasekaný česnek, majoránku a vejce. Vmícháme mouku se strouhankou a necháme krátce odstát. Dle potřeby můžeme zahustit další strouhankou. Osolíme, opepříme a tvarujeme knedlíčky, které zavaříme v polévce asi 5 minut.
  5. Do polévky přidáme hrášek a zbylý nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Poté stáhneme z ohně a vmícháme žloutek vyšlehaný se smetanou. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a přidáme do polévky spolu s nakrájenou vařenou zeleninu a obraným masem, dozdobíme petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.