Polévka z červené čočky s pečenou paprikou a rajčaty

Smetana a bazalka dodají tomuto krému jemnost.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na polévku:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    154 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    643 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    14,5 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    6,6 g

    10 %

    10 %

  • Tuky

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a stroužky česneku rozkrojíme. Očištěná rajčata a papriky pokrájíme na menší kousky. Vše rozprostřeme na plech, přisypeme bylinky, sůl, pepř a zakápneme olejem.
  2. Zeleninu pečeme při 180 °C asi 35 minut. Mezitím nalijeme vývar do hlubší pánve, přihodíme čočku a na mírném ohni vaříme cca 15 minut doměkka.
  3. Upečenou zeleninu přidáme k uvařené čočce a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Polévku můžeme ještě naředit vývarem.
  4. Polévku doladíme pepřem a solí podle chuti. Před podáváním ji ozdobíme semínky, čerstvými bylinkami a zakysanou smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.