Polentový dort s krémem a ovocem

Tento dort je plný čerstvého ovoce, které vás osvěží.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

bez chladnutí

Ingredience

10 PORCE +

Krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    445 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1863 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    28,8 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    8,5 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    32,5 g

    50 %

    46 %

  • nasycené

    15,5 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo nakrájíme na kousky, vložíme je do mísy a vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Pak postupně zašleháme vejce. Přisypeme mleté mandle a znovu prošleháme. Přidáme polentu se špetkou soli a kypřicím práškem do pečiva.
  2. Jeden citron dobře omyjeme a nastrouháme asi lžíci kůry do mísy k ostatním surovinám. Nakonec vlijeme čerstvě vymačkanou šťávu z druhého citronu a vyšleháme husté těsto (pokud je těsto příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody).
  3. Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme tukem a vysypeme mletými mandlemi. Připravené těsto naplníme do formy a uhladíme ho. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 60 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout.
  4. Vršek zchladlého korpusu skrojíme do rovné plochy. Mascarpone přendáme do mísy. Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit. Pak ji přilijeme k mascarpone a společně vyšleháme na hladký krém. Rozetřeme ho navrch korpusu a poklademe očištěným ovocem.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.