Ingredience
Postup
- Změklé máslo nakrájíme na kousky, vložíme je do mísy a vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Pak postupně zašleháme vejce. Přisypeme mleté mandle a znovu prošleháme. Přidáme polentu se špetkou soli a kypřicím práškem do pečiva.
- Jeden citron dobře omyjeme a nastrouháme asi lžíci kůry do mísy k ostatním surovinám. Nakonec vlijeme čerstvě vymačkanou šťávu z druhého citronu a vyšleháme husté těsto (pokud je těsto příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody).
- Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme tukem a vysypeme mletými mandlemi. Připravené těsto naplníme do formy a uhladíme ho. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 60 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout.
- Vršek zchladlého korpusu skrojíme do rovné plochy. Mascarpone přendáme do mísy. Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit. Pak ji přilijeme k mascarpone a společně vyšleháme na hladký krém. Rozetřeme ho navrch korpusu a poklademe očištěným ovocem.