Poctivá bramboračka s čerstvými houbami

Z čerstvě natrhaných hub z lesa si připravte tuto poctivou a voňavou bramboračku. Všem bude moc chutnat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    396 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1658 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    29,3 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    5,8 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    11,6 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    24,2 g

    37 %

    35 %

  • nasycené

    11,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a brambory oloupeme. Zeleninu nakrájíme na menší kousky, brambory na kostky, cibuli najemno a česnek na plátky. Houby nakrájíme na plátky.
  2. V kastrolu rozehřejeme sádlo s máslem. Přisypeme kmín, cibuli a po třech minutách česnek s kořenovou zeleninou. Společně restujeme další 3 minuty, pak přidáme houby a hladkou mouku.
  3. Důkladně promícháme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Pomalu vaříme asi 10 minut a nakonec přidáme i brambory.
  4. Na mírném plameni za častého míchání povaříme dalších 15 minut. Ochutíme solí a pepřem. Ke konci vaření přidáme pokrájený řapíkatý celer. Před podáváním opepříme.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.