Plněný flank steak s fazolemi
Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Udělejte si flank steak s fazolemi.
Postup
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji asi 3 minuty.
- Přidáme scezené fazole, přivedeme k varu, přidáme nakrájenou chilli papričku, tymián a cibulku. Pak přidáme zakysanou smetanu, ochutíme solí, pepřem a dáme stranou.
- Flank steak podélně rozřízneme na dva slabší pláty, osolíme, opepříme. Bylinky nasekáme nadrobno a maso posypeme.
- Slaninu rozprostřeme na maso, přidáme pečenou papriku a na kraj masa dáme na proužky nakrájený sýr. Maso zarolujeme a svážeme provázkem (vždy uděláme 5 cm rozestup).
- Maso nakrájíme na špalíčky (provázek je uprostřed). Rolky napíchneme na špízy a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, z každé 2 minuty a pak je dopečeme při 190°C asi 7 minut. Podáváme s fazolkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
802 KCal
36 %
33 %
-
Energie
3354 KJ
36 %
33 %
-
Sacharidy
60,0 g
68 %
60 %
-
Vláknina
22,5 g
75 %
75 %
-
Bílkoviny
66,9 g
106 %
98 %
-
Tuky
26,9 g
41 %
38 %
-
nasycené
12,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA