Plněný flank steak s fazolemi

nehodnoceno

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Udělejte si flank steak s fazolemi.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na fazolky:

Na steak:

Postup

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji asi 3 minuty.
  2. Přidáme scezené fazole, přivedeme k varu, přidáme nakrájenou chilli papričku, tymián a cibulku. Pak přidáme zakysanou smetanu, ochutíme solí, pepřem a dáme stranou.
  3. Flank steak podélně rozřízneme na dva slabší pláty, osolíme, opepříme. Bylinky nasekáme nadrobno a maso posypeme.
  4. Slaninu rozprostřeme na maso, přidáme pečenou papriku a na kraj masa dáme na proužky nakrájený sýr. Maso zarolujeme a svážeme provázkem (vždy uděláme 5 cm rozestup).
  5. Maso nakrájíme na špalíčky (provázek je uprostřed). Rolky napíchneme na špízy a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, z každé 2 minuty a pak je dopečeme při 190°C asi 7 minut. Podáváme s fazolkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    802 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3354 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    60,0 g

    68 %

    60 %

  • Vláknina

    22,5 g

    75 %

    75 %

  • Bílkoviny

    66,9 g

    106 %

    98 %

  • Tuky

    26,9 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    12,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.