Plněný bůček

Tento slavnostní pokrm se skvěle hodí na masopust.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    789 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3301 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    7,5 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    32,0 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    69,5 g

    107 %

    99 %

  • nasycené

    19,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jelítka zbavíme střívka, vidličkou je rozmačkáme a promícháme s vejcem. Směs dochutíme 3 prolisovanými stroužky česneku, polovinou kmínu, majoránkou a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem.
  2. Bůček očistíme, omyjeme a osušíme. Svrchu nařízneme kůži do mřížky a poté ho prokrojíme uprostřed tak, aby vznikla kapsa. Tu naplníme připravenou nádivkou a otvor uzavřeme párátky.
  3. Maso potřeme zbylým utřeným česnekem, osolíme ho, posypeme zbylým kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme ho vývarem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 80 minut. Pak ho odklopíme a necháme ho zezlátnout.
  4. Hotový bůček vyjmeme z pekáčku, šťávu vydusíme na pánvičce na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody a provaříme. Maso podávám nakrájené na plátky třeba s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem.
Autor:

Podobné recepty

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Smažené grundle s bylinkovým dipem

Při nákupu grundlí vybírejte co možná nejmenší rybky pro lepší chuť.