Ingredience
Postup
- Jelítka zbavíme střívka, vidličkou je rozmačkáme a promícháme s vejcem. Směs dochutíme 3 prolisovanými stroužky česneku, polovinou kmínu, majoránkou a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem.
- Bůček očistíme, omyjeme a osušíme. Svrchu nařízneme kůži do mřížky a poté ho prokrojíme uprostřed tak, aby vznikla kapsa. Tu naplníme připravenou nádivkou a otvor uzavřeme párátky.
- Maso potřeme zbylým utřeným česnekem, osolíme ho, posypeme zbylým kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme ho vývarem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 80 minut. Pak ho odklopíme a necháme ho zezlátnout.
- Hotový bůček vyjmeme z pekáčku, šťávu vydusíme na pánvičce na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody a provaříme. Maso podávám nakrájené na plátky třeba s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem.