Plněný bůček

Tento slavnostní pokrm se skvěle hodí na masopust.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Jelítka zbavíme střívka, vidličkou je rozmačkáme a promícháme s vejcem. Směs dochutíme 3 prolisovanými stroužky česneku, polovinou kmínu, majoránkou a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem.
  2. Bůček očistíme, omyjeme a osušíme. Svrchu nařízneme kůži do mřížky a poté ho prokrojíme uprostřed tak, aby vznikla kapsa. Tu naplníme připravenou nádivkou a otvor uzavřeme párátky.
  3. Maso potřeme zbylým utřeným česnekem, osolíme ho, posypeme zbylým kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme ho vývarem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 80 minut. Pak ho odklopíme a necháme ho zezlátnout.
  4. Hotový bůček vyjmeme z pekáčku, šťávu vydusíme na pánvičce na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody a provaříme. Maso podávám nakrájené na plátky třeba s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    789 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3301 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    7,5 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    32,0 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    69,5 g

    107 %

    99 %

  • nasycené

    19,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.