Ingredience
Postup
- Rajčátka omyjeme a pokrájíme na šestinky. Koriandr opláchneme, vytřepeme z něj vodu a lístečky nasekáme nadrobno. Vše vsypeme do misky, zalijeme olejem, dochutíme limetkovou šťávou, solí a pepřem a promícháme. Salsu necháme vychladit.
- Sušená rajčata a olivy nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme, necháme okapat a nasekáme. Vše promícháme.
- Fetu nebo jiný sýr balkánského typu nakrájíme nadrobno nebo rozdrobíme a přidáme k olivové směsi. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Vychlazené mleté maso osolíme, opepříme, dochutíme mletou paprikou a důkladně propracujeme. Pak přidáme nadrobno nasekanou cibuli, vejce a strouhanku.
- Z masové hmoty vytvarujeme menší placičky, které rozložíme na pracovní plochu. Na každou naneseme trochu sýrové náplně. Placičky zabalíme.
- V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Masové kuličky v něm zvolna ze všech stran opečeme. Podáváme se salsou.