Plněná kuřecí stehna se špenátovou nádivkou

nehodnoceno

Tato kuřecí stehna vám doporučujeme podávat s opečenými bramborami a zeleninou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    563 KCal

    26 %

    23 %

  • Energie

    2356 KJ

    26 %

    23 %

  • Sacharidy

    18,7 g

    21 %

    19 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    34,1 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    39,0 g

    60 %

    56 %

  • nasycené

    14,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí stehna vykostíme a kosti dáme do pekáčku. Housky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a zalijeme smetanou.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou oloupanou cibuli a orestujeme ji dosklovata. Pak přidáme nadrobno pokrájený stroužek česneku, omyté listy špenátu a mícháme, než zavadnou. Směs přendáme do mísy, přidáme na kousky nakrájenou slaninu, housky se smetanou, žloutky a nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
  3. Maso opatrně naklepeme přes silnější potravinářskou fólii, osolíme a opepříme. Rozdělíme na ně náplň, svineme a obvážeme provázkem. Rolky přendáme do pekáčku, podlijeme asi 50 ml vody rozmíchané s protlakem, přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Po 30 minutách odklopíme, potřeme máslem a dopékáme asi 15 minut dozlatova. Po upečení rolky necháme 10 minut odpočinout.
  4. Mezitím do kastrůlku slijeme výpek s kostmi. Do pekáčku nalijeme trochu vody, dobře seškrábneme připečený výpek, přidáme ho do kastrůlku a přilijeme tolik vody, aby byly kosti potopené. Vaříme, dokud šťáva lehce nezhoustne. Podáváme s opečenými bramborami a grilovanou nebo pečenou zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.