Pivní boží milosti

Smaženou pochoutku, která přijde k chuti nejen v období Masopustu, si nejlépe vychutnáte v rodinném kruhu a s hrnkem kávy či kakaa.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

40 PORCE +

Těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    36 KCal

    2 %

    2 %

  • Energie

    152 KJ

    2 %

    2 %

  • Sacharidy

    6,5 g

    7 %

    7 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,9 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    0,6 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosijeme s moučkovým cukrem a špetkou soli do mísy. Přidáme máslo, žloutky, pivo a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme odležet v chladu asi 30 minut.
  2. Pak těsto rozválíme na plát silný 2 mm a vykrájíme kolečka s otvorem. Strany každého kousku mírně nařízneme po celém vnějším obvodu.
  3. Odkrojky těsta znovu zpracujeme a rozválíme na tenký plát. Nožem vykrájíme tvary ptáčků dle fantazie.
  4. Boží milosti smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Položíme je na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk.
  5. Ještě vlažné boží milosti pocukrujeme nebo obalíme v cukru.
Autor:

Podobné recepty

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.