Pivní boží milosti
Smaženou pochoutku, která přijde k chuti nejen v období Masopustu, si nejlépe vychutnáte v rodinném kruhu a s hrnkem kávy či kakaa.
Postup
- Mouku prosijeme s moučkovým cukrem a špetkou soli do mísy. Přidáme máslo, žloutky, pivo a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme odležet v chladu asi 30 minut.
- Pak těsto rozválíme na plát silný 2 mm a vykrájíme kolečka s otvorem. Strany každého kousku mírně nařízneme po celém vnějším obvodu.
- Odkrojky těsta znovu zpracujeme a rozválíme na tenký plát. Nožem vykrájíme tvary ptáčků dle fantazie.
- Boží milosti smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Položíme je na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk.
- Ještě vlažné boží milosti pocukrujeme nebo obalíme v cukru.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
36 KCal
2 %
2 %
-
Energie
152 KJ
2 %
2 %
-
Sacharidy
6,5 g
7 %
7 %
-
Vláknina
0,2 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
0,9 g
1 %
1 %
-
Tuky
0,6 g
1 %
1 %
-
nasycené
0,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Žloutkové řezy
Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.
Pomerančové řezy
Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.