Pistáciovo-limetové pralinky
Nikdo jim neodolá! Díky čokoládě křupavé na povrchu, uvnitř jemné a měkoučké.
Postup
- Smetanu nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Pak ji hned stáhneme z ohně, vsypeme najemno nastrouhanou limetovou kůru a necháme asi 10 minut louhovat.
- Smetanu opět zahřejeme, odstavíme a přidáme nalámanou bílou čokoládu i pistáciovou pastu. Mícháme do rozpuštění. Hmotu necháme vychladnout a uložíme ji do chladničky.
- Nazítří odebíráme lžičkou stejnoměrné kousky a tvarujeme jednotlivé kuličky, opět je dáme zatuhnout do chladničky.
- Ztuhlé kuličky nakonec namočíme do rozpuštěné čokoládové polevy a posypeme nasekanými pistáciemi. Skladujeme je v chladničce.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
107 KCal
5 %
4 %
-
Energie
446 KJ
5 %
4 %
-
Sacharidy
10,2 g
12 %
10 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
1,2 g
2 %
2 %
-
Tuky
6,6 g
10 %
9 %
-
nasycené
2,2 g
-
trans-mastné
1,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Sladké paštičky
Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.