Piškotová roláda

2 hodnocení

Chtělo by to něco sladkého ke kávě? Pak si připravte tuhle báječnou nadýchanou roládu.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Postup

  1. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Postupně zašleháme žloutky, cukr a nakonec lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Po upečení povrch lehce poprášíme hladkou moukou a korpus otočíme na utěrku. Necháme vychladnout a pak papír opatrně odtrhneme.
  3. Změklé máslo nakrájíme na menší kousky a utřeme s cukrem do pěny. Vychladlý korpus potřeme třemi čtvrtinami máslového krému. Naskládáme na něj okapané mandarinky (několik jich odložíme na pozdější zdobení rolády).
  4. Pomocí utěrky stočíme korpus do rolády a necháme v chladničce ztuhnout. Pak celý povrch potřeme zbylým krémem a roládu obalíme do opražených mandlových lupínků. Nakonec ji ozdobíme zbylými mandarinkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    358 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1496 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    30,3 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    6,0 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    23,4 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    11,5 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.