Ingredience
Postup
- Z droždí, cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Zbylou mouku prosijeme se solí. Přidáme olej a kvásek. Mlékem zaděláme hladké nelepivé těsto a necháme ho vykynout.
- Z těsta vytvarujeme bochánek a vložíme ho do vymaštěné dortové formy o průměru 26 cm. Necháme ho kynout dalších asi 20 minut. Pak ho v troubě při 200 °C necháme 5 minut zapéct. Dalších asi 40 minut ho pečeme při 170 °C.
- Tvaroh rozmícháme s majonézou a hořčicí. Krém dochutíme solí a pepřem. Do jeho jedné třetiny vmícháme nadrobno nakrájené slanečky a nasekanou cibuli, do druhé pokrájené okurky. Třetí třetinu nedochucujeme.
- Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme na tři díly. Spodní potřeme slanečkovým krémem, prostřední okurkovým. Navrch rozložíme čtyři vejce pokrájená na plátky. Přidáme nasekaný kopr. Dort sesadíme a vrátíme do formy. V lednici ho necháme přes noc proležet. Druhý den ho svrchu potřeme tvarohovým krém a dozdobíme ho zbylými vejci, cherry rajčátky a snítkami kopru. Po obvodu můžeme nalepit lístky rukoly.