Petrželové linguine s chorizem a mozzarellou
Jednoduchý a rychlý recept může vyústit v dokonalý pokrm, který potěší nejen chuťové buňky, ale také oči.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
719 KCal
33 %
30 %
-
Energie
3008 KJ
33 %
30 %
-
Sacharidy
59,5 g
68 %
59 %
-
Vláknina
3,2 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
33,3 g
53 %
49 %
-
Tuky
38,1 g
59 %
54 %
-
nasycené
13,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Těsto rozválíme na plát silný cca 2 mm a pomocí strojku na těstoviny z něj nakrájíme špagety široké 2 mm.
- Paprikovou klobásu nakrájíme na velmi drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- V pánvi rozpálíme lžíci oleje. Nejdříve osmahneme snítky tymiánu a rozmarýnu, pak je vyjmeme, přisypeme kostičky choriza a opečeme je dokřupava.
- Ve velkém hrnci přivedeme k varu větší množství osolené vody a uvaříme v ní linguine na skus. Slijeme je a necháme okapat.
- V malé pánvičce mezitím opečeme pinie nasucho. Pak přilijeme lžíci oleje a opečeme na něm plátky česneku.
- Těstoviny rozdělíme na talíře, promícháme se zbylým olejem, posypeme chorizem, pečeným česnekem, piniemi a natrhanou mozzarellou. Dochutíme solí a bylinkami a ihned podáváme.