Petrželové linguine s chorizem a mozzarellou

Jednoduchý a rychlý recept může vyústit v dokonalý pokrm, který potěší nejen chuťové buňky, ale také oči.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    719 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3008 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    59,5 g

    68 %

    59 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    33,3 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    38,1 g

    59 %

    54 %

  • nasycené

    13,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těsto rozválíme na plát silný cca 2 mm a pomocí strojku na těstoviny z něj nakrájíme špagety široké 2 mm.
  2. Paprikovou klobásu nakrájíme na velmi drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  3. V pánvi rozpálíme lžíci oleje. Nejdříve osmahneme snítky tymiánu a rozmarýnu, pak je vyjmeme, přisypeme kostičky choriza a opečeme je dokřupava.
  4. Ve velkém hrnci přivedeme k varu větší množství osolené vody a uvaříme v ní linguine na skus. Slijeme je a necháme okapat.
  5. V malé pánvičce mezitím opečeme pinie nasucho. Pak přilijeme lžíci oleje a opečeme na něm plátky česneku.
  6. Těstoviny rozdělíme na talíře, promícháme se zbylým olejem, posypeme chorizem, pečeným česnekem, piniemi a natrhanou mozzarellou. Dochutíme solí a bylinkami a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.